Karry vid kanalen

kanalcafe

Igår hände något som vi inte kunnat räkna med innan. Jag levererade snittar till en dansk i Köpenhamn. Han hade tydligen smakat på dem tidigare på en tillställning i Malmö. Han påpekade att Aamanns också gör snittar men att de kostar 3 ggr så mycket.

Jag passade på att ta en Karrysild med en mörk Carlsberg på Kanalcaféen nere vid Christiansborg. Efter sedvanligt svenskfilter hos serveringspersonalen så fick jag ett bord. Jag kryssade för surbröd för currysillen, utan att veta och mest tro att det var ett surdegsbröd. En skiva rätt ljus surdegbrödskiva kom in med en massa currysill, hackad lök och kapris. Mitt fel. Borde förstått det innan. Jag borde ha hållit mig till rågbrödet och framförallt bett om mer bröd. Currysillen var mycket fin. Smakade lite som Kongsbaks gamla inläggning. Kaprisen kommer med på autopilot, och fungerar inte alls med curryn. Men curryn fungerar alldeles utmärkt med Carlsberg.

Eftersom jag är själv så har jag mer tid och iaktta. Och jag iakttar danskens ledigare lynne i högform. Frånvaron av jante är befriande. Kan vi inte avskaffa jante i Sverige? Vad säger ni? Nu gör vi det! [z35W7z4v9z8w]