Ravnsborggade hittade vägen

Gavlen141022

Ravnsborggade, södra Nørrebro har utvecklats till en av de mer intressanta gator som Köpenhamn har att erbjuda och det innebär inte så lite. Gatan är fylld med antikviteter, inredning, caféer och restauranger. Igår så ville vi testa Gavlen. En blandning mellan café och kvarterskrog.

Läs mer...

I Hallerne allt gott!

Torvehallarna140830

Ibland måste man testa anrättningar på nytt för att se om de håller i längden. Igår lördag var hallarna välfyllda. Hallernes Smörrebröd hade t o m mer folk än Tapasstället. Och då pratar vi en rätt beskedlig liten bar som var fylld och några sporadiska bord som man försökt trycka in utan att störa övriga bodar. Några gäster har helt sonika satt sig på grannbodarnas bord. Självklart ett svenskt gäng som inte hade några betänkligheter.

Läs mer...

Smushi och Kronborg


kopenhamn_smorrebrod

Äntligen kom vi över sundet igen! Vi hade som vanligt mer eller mindre en plan. Vi hade länge velat testa the Royal Smushi Café, dock med förutsättningen att de skulle stå för förrätten. De ligger ju mitt i turistsmeten vilket kan vara lite avskräckande. Anrättningen, som danskarna säger, ligger vid Amager Torv (längs Ströget) invid Royal Copenhagen, och visade sig vara en avskalad släkting till designtorget. Vi beställde in en tallrik med 3 smushis för att dela som förrätt. Kombinationen blev rökt rådjur, rökt laxtatar och potatisgratäng. Vi blev mycket nöjda över att vi hade utnämt stället till förrättsanrättning. Vi fick in 3 mycket små fantastiskt vackra små hantverk.

Läs mer...

Smørrebrød Torvehallarna

Smörrebröd i Torvehallarna

Torvehallarna är en modern saluhall på Israels Plads i Köpenhamn. Mångfalden och öppenheten i saluhallen ger varje handlare eller restauratör en extra dimension. När vi som igår besökte Hallernes Smørrebrød vilket vi gjort förr, så finns hela tiden den upphöjda känslan av att runt hörnet finns huvudrätten eller förrätten i form av spanska tapas eller en aperitif i form av fantastisk öl från Bøgedal på Omegn, med en liten ostbricka. Upplägget med mindre rätter genomsyrar de båda hallarna. På Hallernes Smørrebrød blev det till slut en avrundning ...

Läs mer...